ZURICH INTERNATIONAL AIRPORT

TERMINAL 1 ACCESS

Expansion and updated circulation plans have transformed the traffic zone between Terminal 1, the shopping area and the entrance of the hotel into a substantial buffer zone. For this newly created space dai developed a new ceiling system simulating the look of a natural sky through innovative light variations. Providing gently undulating light as well as lowering energy consumption and noise, the Natural Sky system cohesively ties the disparate spaces together while calming the atmosphere through light. Elsewhere, woven lavastone walls reference Switzerland’s particular geology.

ZURICH INTERNATIONAL AIRPORT

ARRIVAL TERMINAL WATERFALL

Located in the last section of the entry corridor, the water wall realized at Zurich Airport encapsulates the most representative elements that has sculpted the Swiss landscape--water. Water flows down a wall constructed with granite from the Gotthard massive, and is accentuated by lateral illumination. Simultaneously sleek and massive, the density and permanence of the granite stands in contrast with the fluid ephemerality of water, an interplay of contrasts that reference the natural elements that has physically shaped the topography of Switzerland

ZURICH INTERNATIONAL AIRPORT

SEATING SYSTEM

Together with Jos. Berchtold AG, dai designed a new seating system for bus gates 1-10 at the Zurich Airport. Through ingenious engineering, the design simplifies and improves upon the existing system, allowing it to be almost 50% lighter, more easily installed and maintained, and thus more cost efficient. Designed, prototyped,
manufactured, and installed within six months.

Zurich Airport Redesign: Interior Design